Na dostavbu zimného štadióna je potrebných ešte 1,6 milióna eur

26.11.2010 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 26. novembra (TASR) - Zimný štadión vo Vranove nad Topľou, ktorého rekonštrukcia sa od roku 2008 financuje z externých a vlastných zdrojov mesta, zatiaľ verejnosti slúžiť nemôže.
Samospráve chýba na jeho dobudovanie ešte viac ako 1,6 milióna eur.
Projekt zimného štadióna na Ulici Boženy Nemcovej sa magistrát rozhodol pôvodne realizovať z vlastných zdrojov a s pomocou dotácie v hodnote viac ako 116.000 eur, ktorú mestu poskytol Slovenský zväz ľadového hokeja ešte v roku 2008. K dnešnému dňu bolo do stavby s celkovým rozpočtovým nákladom takmer 3,55 milióna eur preinvestovaných asi 2 milióny eur.
"Na dostavbu zimného štadióna je ešte potrebné vybudovať celkovú ľadovú plochu, v priestoroch ktorej je zatiaľ vytvorené iba podložie, chýbajú tam zároveň aj mantinely, " informovala vedúca odboru výstavby mestského úradu Vlasta Štefániková.
Ďalšie potrebné práce budú podľa jej slov zamerané na doinštalovanie a sfunkčnenie chladiacej technológie a protipožiarne opatrenia. "V rámci zázemia je objekt štadióna opláštený, ale v interiéri je nutné zároveň dobudovať všetky sociálne zariadenia, šatne ako i ďalšie miestnosti v zmysle navrhnutého projektu, " konštatovala Štefániková s tým, že samospráva hľadá na realizáciu stavebných úkonov a kúpu zariadení v súčasnosti ďalšie možnosti pre ich financovanie.
 

Vyberte región